Sökresultat

  1. Publicerad: 11 augusti 2015

    Vi arbetar med miljö- och fiskelagstiftningen samt det statliga anslaget Åtgärder för havs och vattenmiljön som verktyg för att bevara och restaurera hav, sjöar och vattendrag.

  2. Publicerad: 20 november 2013 Uppdaterad: 14 januari 2015

  3. Publicerad: 27 september 2014 Uppdaterad: 30 oktober 2017

    För att bättre anpassa vattenkraften till ekosystemens behov, samverkar Havs- och vattenmyndigheten med Energiforsk i två forskningsprogram för att utveckla funktionella åtgärder.

  4. Publicerad: 1 januari 2012

    Den här foldern om fiskevård riktar sig till fritidsfiskare och är framtagen av oss som ansvarig myndighet på miljöområdet för frågor om bevarande, restaurering och hållbart nyttjande av sjöar, vattendrag och hav.

  5. I denna rapport har vi försökt belysa vad fiskutsättningar har för betydelse ur tre olika aspekter; ekologiska, genetiska och samhällsekonomiska.

  6. Publicerad: 10 oktober 2023

    Sverige och Finland undertecknade en gränsälvs­överenskommelse 2009 som ersatte tidigare överenskommelser.

  7. Publicerad: 22 februari 2017

    Området runt Gålö i Stockholms skärgård har varit välkänt för sitt goda fiske på gös, gädda och abborre. Framför allt Lännåkersviken och Blista fjärd utgör ett viktigt lekområde för samtliga tre arter.

  8. Publicerad: 22 februari 2017

    Havsstensfjorden och andra fjordar kring Tjörn och Orust har historiskt haft stora bestånd av bottenfiskar som torsk, rödspätta och piggvar. Men under första årtiondet av 2000-talet visade en rad undersökningar att de lokala bestånden av bottenfisk, särskilt torskfiskar, minskat kraftigt.

  9. Regeringen beslöt 2005 att Fiskeriverket efter samråd med Statens Energimyndighet skall utarbeta förslag på åtgärder, inklusive ekologiska och ekonomiska bedömningar, för att i samband med kontinuerlig odling och utsättning av fisk bibehålla de berörda beståndens naturliga egenskaper så långt detta är möjligt.

  10. Publicerad: 30 juni 2015

    En sammanställning och funktionsbedömning har gjorts av 162 naturliknande fiskvägar i södra Sverige. Flödet som passerade genom fiskvägen visade sig vara den viktigaste variabeln för en god funktion hos fiskvägen.