Sökresultat

  1. Publicerad: 22 mars 2024

    Vilken är naturfilmaren Mattias Klums bästa vattenplats i Sverige? Vad betyder vatten för författaren och biologen Henrik Ekman? Vi har ställt frågor till några personer, som på olika sätt är engagerade i vattenfrågor, för att uppmärksamma Världsvattendagen 22 mars.

  2. Publicerad: 28 mars 2024

    Havs- och vattenmyndigheten har beslutat att införa 12 nya fredningsområden i Uppsala, Stockholms, Östergötlands och Blekinge län samt att införa förändringar i ett par befintliga fredningsområden.

  3. Publicerad: 26 mars 2024

    Förbud för ålfiske i havet mellan 15 september 2024 och 15 mars 2025.

  4. Publicerad: 26 mars 2024

    Havs- och vattenmyndigheten har dels ändrat höstfredningstiden för fiske med nät efter siklöja i Mälaren, dels infört ett nytt fredningsområde i Garnsviken (Mälaren). De nya bestämmelserna träder ikraft den 1 april 2024.

  5. Publicerad: 27 mars 2024

    Snart infaller de fredningsperioder för att skydda lekande sill/strömming i Östersjön som ministerrådet beslutade i oktober förra året.

  6. Publicerad: 21 mars 2024

    Havs- och vattenmyndigheten, HaV, har på regeringens uppdrag genomfört ett försök med kameror ombord på fiskefartyg och är nöjda med erfarenheterna från försöket. Det är främst lärdomar av operativ karaktär, något myndigheten kommer att ha nytta av nu när EU uppdaterat kontrollförordningen med bland annat krav på att vissa fartyg ska utrustas med kameror och sensorer.

  7. Publicerad: 3 juli 2020

    I juli månads nyhetsbrev kan du bland annat läsa om konsumenträtt, nytt material för att utveckla e-tjänst för ansökan och att få känner till att ROT-avdrag medges för enskilt avlopp.

  8. Publicerad: 21 mars 2024

    Området kring Gotlands största sjö Bästeträsk föreslås bli Sveriges nästa nationalpark. Med 7 000 hektar skulle det bli en av de största nationalparkerna i södra Sverige. HaV har varit med och tagit fram förslaget.

  9. Publicerad: 21 februari 2024

    Havs- och vattenmyndigheten (HaV) har fördelat årets medel till länsstyrelserna för att stödja lokalt åtgärdsarbete för bättre havs- och vattenmiljö. Länsstyrelserna kan nu fördela dessa medel till kommuner, organisationer och ideella sammanslutningar.

  10. Publicerad: 4 september 2023

    I Sverige finns flera hundra tusen uttjänta och övergivna fritidsbåtar som skräpar ner och sprider plastpartiklar och farliga ämnen. Antalet ökar med många tusen varje år. För att lösa det växande problemet krävs en rad åtgärder som kan underlätta insamling och återvinning. Det framgår av en färsk rapport från Havs- och vattenmyndigheten (HaV).