Sökresultat

  1. Publicerad: 4 januari 2017 Uppdaterad: 4 februari 2020

    Blåmusslan ( Mytilus edulis ) har en vidsträckt utbredning och förekommer i svenska kustvatten ända upp till Bottniska viken, där är den småväxt på grund av den låga salthalten.

  2. Publicerad: 6 augusti 2018 Uppdaterad: 29 juli 2019

  3. Publicerad: 2 december 2015 Uppdaterad: 30 september 2019

  4. Publicerad: 16 oktober 2020

    Här hittar du information om djur, växter och deras biotoper i Svenska hav, sjöar och vattendrag. Här finns några av våra allra vanligaste vattenlevande djurarterna, men också främmande, hotade och fredade arter.

  5. Publicerad: 15 november 2017

    På den här sidan hittar du och kan söka efter ett urval av de fiskar och skaldjur som lever längs den svenska västkusten i Skagerrak och Kattegatt. Vi redovisar några av våra allra vanligaste vattenlevande djurarterna, men också främmande, hotade och fredade arter.

  6. Publicerad: 15 november 2017

    På den här sidan hittar du ett urval av de fiskar och skaldjur som lever längs den svenska sydkusten i Öresund och södra Östersjön. Här redovisar vi några av våra allra vanligaste vattenlevande arter, men också hotade och fredade arter.

  7. På den här sidan hittar du ett urval av de fiskar och skaldjur som lever i Vänern. Vi redovisar några av våra allra vanligaste vattenlevande djurarterna, men också främmande, hotade och fredade arter.

  8. Här hittar du ett urval av de fiskar och skaldjur som lever i Vättern. Här finns några av våra allra vanligaste vattenlevande djurarterna, men också främmande, hotade och fredade arter.

  9. Publicerad: 3 juli 2015 Uppdaterad: 7 maj 2021

    Hjälp oss att rapportera marina däggdjur, fiskar, växter, ryggradslösa djur som kräftdjur och musslor. Just du kan göra skillnad!

  10. Publicerad: 27 juni 2016 Uppdaterad: 28 september 2020

    Flodpärlmussla ( Margaritifera margaritifera ) är en av jordens mest långlivade djur. Världens äldsta kända flodpärlmussla levde i Görjeån, sydost om Jokkmokk och blev omkring 280 år! På grund av flodpärlmusslans höga krav på sin miljö är den en viktig indikator- och paraplyart. Förekomst av flodpärlmussla visar på friska vattendrag där även andra arter trivs. Arten är fredad i svenska vatten och rödlistad som starkt hotad.