Sökresultat

  1. Publicerad: 24 juni 2014 Uppdaterad: 20 oktober 2021

    Helsingforskonventionen syftar till att skydda Östersjöns marina miljö. I arbetet med att genomföra konventionen behandlas frågor som övergödning, spridning av miljöfarliga ämnen och skydd och bevarande av den biologiska mångfalden i havet.

  2. Publicerad: 10 oktober 2023

    Helsingforskonventionen syftar till att skydda Östersjöns marina miljö.

  3. Publicerad: 26 januari 2015 Uppdaterad: 30 oktober 2023

    Länderna inom Helcom har beslutat en gemensam aktionsplan för Östersjöns miljö, Baltic Sea Action Plan (BSAP).

  4. Publicerad: 7 april 2020

    Konventionen om bevarande av marina levande tillgångar i Antarktis är en integrerad del av antarktiska fördragssystemet. Målet med konventionen är att bevara de marina levande tillgångarna i Antarktis. 

  5. Publicerad: 1 december 2016 Uppdaterad: 17 december 2019

    Havsplanering är en återkommande process som pågår i cykler över flera år. Via ett flertal steg går havsplaneringen från inhämtning av information och analys av nuläge, trender och mål till beslut om rumsliga och tidsmässiga förutsättningar avseende användning av Sveriges havsområden.

  6. Publicerad: 1 december 2016 Uppdaterad: 17 december 2019

    Att ta fram och värdera kunskapsunderlag, analysera alternativ och konsekvenser och att föra dialog med olika aktörer är några viktiga delar i arbetet med att ta fram planförslag.

  7. Publicerad: 10 februari 2014 Uppdaterad: 28 maj 2019

    För att öka kunskapen om miljöproblemen i Hanöbukten fick Havs- och vattenmyndigheten ett regeringsuppdrag för att undersöka eventuella samband mellan fiskars hälsa och miljöfarliga ämnen. Uppdraget var en del av ett större arbete för att förstå och åtgärda miljöproblemen både i Hanöbukten och i Östersjön.

  8. Publicerad: 16 april 2015 Uppdaterad: 4 september 2020

    Alla Sveriges ytvatten – sjöar, vattendrag, kust och vatten i övergångszon – ska klassificeras utifrån vattnets nuvarande status. HaV vägleder om klassificeringen.

  9. Publicerad: 4 mars 2014

    En förvaltningsplan beskriver status i våra vatten, vilka mål för åtgärder som fastställts, sammanfattar de åtgärder som är överenskomna samt hur och med vilka aktörer samverkan skett. Förvaltningsplanen utvärderar föregående förvaltningscykel och utgör en plan för kommande cykels arbete med att följa miljökvalitetsnormer för vatten.

  10. Publicerad: 11 februari 2014 Uppdaterad: 21 november 2023

    Forskning bidrar till ny kunskap om våra miljöproblem och ger oss kunskap om hur vi på bästa sätt förvaltar våra sjöar, vattendrag och hav. Havs- och vattenmyndigheten (HaV) bedriver ingen egen forskning, men vi har behov av forskning och utveckling som kan tillämpas i förvaltningen och initierar därför forskning i samarbete med andra aktörer.