Sökresultat

  1. Publicerad: 10 december 2021 Uppdaterad: 12 januari 2022

    Denna rapport syftar till att ge en förhållandevis detaljerad översikt över erfarenheter av ekologisk restaurering i kust- och havsmiljö, med särskilt fokus på svenska ekosystem.

  2. Publicerad: 12 februari 2014 Uppdaterad: 29 mars 2021

    När vi bygger infrastruktur som vatten- och vindkraftverk, bygger längs våra stränder och muddrar påverkar vi på olika sätt miljön. Genom att ta hänsyn till höga naturvärden och använda bästa tillgängliga teknik kan negativ påverkan på miljön minskas.

  3. Publicerad: 31 maj 2021

    En ny rapport finansierad av HaV har kommit, Fysisk restaurering av akvatiska miljöer – vattendrag och sjöar med kantzon och våtmarker.

  4. Publicerad: 12 november 2019

    Projektet arbetar med att främja kommunikation och samarbete mellan olika aktörer, med målet att förbättra den ekologiska statusen i tre vattendrag i Halland.

  5. Publicerad: 23 januari 2020

    Projektet drivs av Länsstyrelsen i Västerbottens län. Pilotområdet utgörs av Tavelåns avrinningsområde samt delavrinningsområden som rinner direkt till Tavlefjärden.

  6. Publicerad: 21 februari 2020

    I Tidans avrinningsområde är problemen främst vattenkvalitet och grumlighet. Förutom att minska övergödningen jobbar åtgärdssamordnarna också med att öka landskapets vattenhållande förmåga och buffringskapacitet. Projektet leds av Hushållningssällskapet för Tidans vattenförbund och kommer att pågå fram till slutet av 2023.

  7. Publicerad: 19 maj 2020

    LEVA-projektet ’Stärkt lokalt samarbete för åtgärder mot övergödningen’ drivs av Hjälmarens Vattenvårdsförbund och samverkansparter är lokala lantbrukare, LRF, Örebro kommun, samt Länsstyrelsen i Örebro län.

  8. Publicerad: 13 april 2021

    Mälarens vattenvårdsförbund driver ett projekt i Sagåns och Mälarens avrinningsområde med åtgärder för minskad övergödning. Målet är att förbättra vattenkvalitén i Mälaren genom arbete inom dess avrinningsområde i allmänhet och inom Sagåns i synnerhet.

  9. Publicerad: 19 september 2016

    Rapporten ger en detaljerad vägledning för restaurering av ålgräs och tar upp alla viktiga steg i restaureringsprocessen, från utvärdering och val av lokaler, samråd och tillstånd, skörd och plantering, till övervakning och utvärdering av resultaten.

  10. Publicerad: 19 september 2016

    Rapporten ger en bakgrund och beskrivning av den ekologiska och rättsliga situationen för förvaltning av ålgräs i Sverige idag.