Sökresultat

  1. Publicerad: 28 februari 2020 Uppdaterad: 1 juni 2022

    De territoriella samarbetsprogrammen (Interreg) handlar om att utveckla samarbetet över nationsgränserna. Syftet är att uppmuntra städer och regioner från olika medlemsstater att arbeta tillsammans och lära av varandra genom gemensamma program, projekt och nätverk.

  2. Publicerad: 18 augusti 2022

    Havs- och Vattenmyndigheten påbörjade under år 2021 ett projekt med syfte att utveckla en regional förvaltningsmodell för ekosystembaserad havsförvaltning för att uppnå våra miljömål hav i balans och levande kust och skärgård. I tre kustområden i Sverige prövar vi olika former för att driva på och bättre samverka mellan lokalt, regionalt och nationellt förändringsarbete. Fokuserade områden är Pilot Stockholms Skärgård, Södra Bottenhavet och 8+fjordar i Bohuslän.

  3. Se vilka badplatser som du befinner dig närmast just nu eller som finns i respektive kommun.

  4. Publicerad: 20 oktober 2014 Uppdaterad: 4 februari 2020

    Hummer (Homarus gammarus) lever på 10–30 meters djup på klippbotten eller algbevuxna steniga bottnar. Längs svenska kusten förekommer hummer i Skagerrak, Kattegatt och norra delen av Öresund.

  5. Publicerad: 12 februari 2014 Uppdaterad: 4 februari 2020

    I svenska vatten förekommer krabban ( Cancer pagurus ) i Kattegatt, Skagerrak och norra Öresund. Det sker i dag inga undersökningar av krabbans beståndsstatus, men loggboksdata och intervjuer med fiskare tyder på att beståndet ligger på en relativt hög nivå.

  6. Publicerad: 26 november 2013 Uppdaterad: 4 februari 2020

    Abborren ( Perca fluviatilis ) finns allmänt över hela Sverige med undantag för fjällregionen. Den förekommer i kustområdet i hela Östersjön och Bottniska viken.

  7. Publicerad: 24 augusti 2020

    Det är viktigt att skilja på främmande arter och invasiva främmande arter. Främmande arter sprids med människans hjälp utanför sina naturliga livsmiljöer. I sina nya miljöer kan de bli harmlösa, eller orsaka stor skada och i så fall klassas de som invasiva.

  8. Publicerad: 12 februari 2014 Uppdaterad: 13 februari 2018

    Gäddan ( Esox lucius ) förekommer allmänt i sjöar över hela landet med undantag för högt belägna fjällvatten. I Östersjön, inklusive Bottniska viken, finns gäddan i främst skärgårdsmiljöer. Längs västkusten kan arten förekomma i åmynningar, men påträffas bara undantagsvis i saltvatten.

  9. Publicerad: 12 februari 2014 Uppdaterad: 30 juli 2019

    Gösen ( Sander lucioperca ) förekommer allmänt i Vänerns, Hjälmarens och Mälarens vattensystem och i främst grunda, näringsrika sjöar i södra Sverige. I Östersjön är den allmän i innerskärgårdar från Östergötland till Uppland, men förekommer ända upp till Norrbotten.

  10. Publicerad: 26 november 2013 Uppdaterad: 10 april 2018

    Vår logotyp finns i svart, blå och vit. Använd den gärna för att visa myndighetens roll i olika sammanhang. På denna sida kan du ladda ned logotypen i olika format och läsa riktlinjer för hur du använder den.