Aktuellt 10 maj 2021

Hitta på sidan

Välkommen till årets Havs- och vattenforum

Välkommen till årets Havs- och vattenforum den 25 – 26 maj för alla oss som är engagerade i att förvalta, utveckla och bygga en hållbar grön och blå ekonomi i Sverige genom en god förvaltning av våra sötvattens- och havsresurser.

Årets forum sätter ”Framtidens fiske och hållbara hav” utifrån digitalisering, samverkan, förvaltning och havens status i fokus. Bland annat deltar Christina Nordin, generaldirektör Statens Jordbruksverk, tillsammans med HaV:s generaldirektör Jakob Granit och miljö- och klimatminister Per Bolund talar.

Journalisten och filmaren Folke Rydén berättar om sitt arbete med att dokumentera Östersjön och Robin Teigland, professor på Chalmers föreläser om blå cirkulär ekonomi och hur teknologi kan bidra till utveckling av fiskesamhälle genom projektet Peniche Ocean Watch Initiative (POW) i Portugal.
Kulturgeografen Pär Connelid visar hur vårt landskap förändras över tid och hur vi förhåller oss till det.

I diskussioner och workshops uppmärksammar vi pågående projekt, arbete inom vatten, ekosystem, och den biologiska mångfalden. Under årets forum erbjuds ni att ta del av paneldiskussioner med experter om vattenförvaltning och framtida vattenresurser - vår allra viktigaste resurs.

Vilka deltar?

Havs- och vattenforum samlar deltagare från hela vattensverige. Forumet riktar sig till dig som är verksam inom miljövård, fiske, energi, turism, jordbruk, skogsbruk, VA, sjöfart, och fysisk planering. Tjänsteman, branschföreträdare, forskare, politiker, opinionsbildare eller beslutsfattare – du är en viktig samarbetspartner för oss på Havs- och vattenmyndigheten.

Fler nyheter

  1. Nytt om fiskeregler 2021-05-18

    På onsdag den 19:e maj mellan kl. 12:00-14:00 utför vi systemunderhåll. Det kan därför förekomma störningar på vissa e-tjänster.

  2. Aktuellt 2021-05-17

    Den som strosar på stränder vid Östersjön, Öresund, Kattegatt och Skagerrak möts av skyltar med ett ovanligt budskap: ”Strandstädare se hit! Vi ber dig att inte städa just den här stranden”. Men bakom den udda uppmaningen döljer sig miljömätningar, finansierade av HaV.

  3. Aktuellt 2021-05-12

    HaV har nu, efter en remissrunda, fattat beslut som bland annat innebär EU-anpassning av de svenska reglerna för laxfiske med fasta redskap. Dessutom ökar laxkvoten i Väster- och Norrbotten med nästan 2 000 laxar.

Publicerad: 2021-05-10
Uppdaterad: 2021-03-26
Sidansvarig: Webbredaktion